Par autori

Žurnālistikā darboties sāku pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu sākumā Latvijas Televīzijas raidījuma „Apvārsnis” Jauno korespondentu grupā. Gatavoju nelielus sižetus vidusskolēniem domātajam raidījumam. Dažus gadus vēlāk brīvās līdzstrādnieces statusā sāku gatavot materiālus Latvijas Radio raidījumam „Mikrofons”, pamatā kultūras, īpaši muzikas jomā. Tas bija laikā, kad Atmodas pirmās vēsmas jau virmoja gaisā, nelegāli darbojās grupa Helsinki-86. Drīz vien nodibinājās LNNK, dažus mēnešus vēlāk Latvijas Tautas fronte. Tā dažu gadu laikā no aizvien vairāk attālinājos no kultūras jomas un sāku rakstīt par politiku. Neilgu laiku strādāju kā laikraksta redaktore Rīgas Vidzemes priekšpilsētas pašvaldībā, bet pamatā žurnālistikā darbojos free-lancer statusā, jo no paša sākuma man bija svarīgi rakstīt saskaņā ar manu viedokli un pārliecību par man svarīgiem tematiem, kas štata žunālistam ir sarežģītāk.

Jau pašā Atmodas sākumā iekļāvos politiskajās cīņās, gan kā žurnāliste, gan pilsone, atbalstot kustības, kuras iestājās par Latvijas neatkarību. Biju LTF Studentu Apvienības priekšsēdētāja, aktīvi piedalījos Pilsoņu Kongresa dibināšanā, vadot Preses centru tā 1. kongresā.

Paralēli sāku publicēties dienas laikrakstos – vispirms „Padomju Jaunatnē”, vēlāk „Atmodā”, „Dienā”, Eiropas un ASV medijiem angļu valodā, ieskaitot „VOA”, visbeidzot pieņēmu piedāvājumu kļūt par Radio Brīvā Eiropa latviešu redakcijas redaktori, kur tik ilgi, cik Preses nams Rīgā atradās OMON rokās, gatavoju ik dienu 30 minūšu garu speciālu raidījumu Latvijas preses atbalstam, tādējādi informējot cilvēkus Latvijā par to, ko būtu publicējuši laikraksti, ja viņiem būtu iespēja drukāties Preses namā. Kad atjaunojās Preses nama darbība, tad iekļāvos parastajā redakcijas ritmā un piedalījos Radio ikdienas raidījumu sagatavošanā. Sakarā ar Radio pārcelšanos uz Prāgu un dažiem privātiem apstākļiem, pēc 1995. gada pārtraucu aktīvās žurnālistes gaitas.

Kopš 2016. gada esmu atsākusi publicēties Latvijā, sākumā rakstot portāliem “Ir” un “Delfi”, bet 2018. gadā uzsāku ciešāku sadarbību ar portālu “Karakuda.net” un “LV portālu”.